Rabarbermaräng

6 portioner
Ingredienser
750 g rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
2 st äggvitor
4 msk socker
25 g mandelspån

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj rabarbern. Skala stjälkarna om de är grova. Späd rabarber behöver inte skalas. Skär i knappt centimeterbreda bitar. Blanda rabarber, socker och potatismjöl i en form. Täck med lock eller aluminiumfolie. Koka rabarbern mjuk i ugnen i 25–30 minuter. Ta ut och rör om försiktigt en gång under tiden. Gör under tiden marängen. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills smeten är fast. Ta ut formen ur ugnen. Bred marängsmeten lite ojämnt över rabarbern. Strö över mandelspånen. Grädda i ugnen 5–7 minuter tills marängen fått färg.
Receptet kommer från Tasteline.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s