Muffins med bär och vit choklad

Ca 18 muffins.

Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl matolja eller smält smör
1 dl mjölk
100 gr hackad vit choklad
Ca 3 dl bär, t.ex. blåbär och röda vinbär

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda i ägg, olja och mjölk i mjölblandningen. Tillsätt hackad vit choklad och rör i smeten. Tillsätt sedan bär och rör försiktigt samman till en slät smet. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda i 180°C i mitten av ugnen ca 15-18 minuter.

Vit chokladfrosting 
200 gr creem cheese
150 gr rumsvarmt smör
100 gr vit choklad
ca. 6 dl florsocker

Vispa rumsvarmt smör luftigt. Smält chokladen och låt svalna en stund. Blanda smör och smält choklad. Tillsätt cream cheese och florsocker och vispa tills frostingen får en lagom fast konsistens. Tillsätt karamellfärg om du vill färga frostingen. Spritsa eller bred frostingen på muffinsen. Dekorera den på valfritt sätt.

Tips från coachen!
Det blir vääldigt mycket frosting av det här receptet. Antingen får man justera det, eller ha en backupplan på vad frostingen kan användas till mer 😉

Receptet kommer från Arlaköket.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s