Klarbärssylt

Ca 2 liter sylt

Klarbärssylt

Ingredienser
3 l klarbär
1 l vit sirap
1/2 tsk natriumbensoat
1 tsk citronsyra
1 flaska Certo
Kärna ur bären och koka dem med sirapen i 15 minuter. Bären ska sjunka till botten. Skumma noga. Tillsätt citronsyran och certon och koka i 1 minut. Blanda natriumbensoaten i lite av den varma sylten och rör ner i den färdiga sylten. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förvara svalt.

Fullt med klarbär i trädet!

Nyplockade klarbär

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s