Marängmuffins

Ca 15 st

Marängmuffins

Ingredienser
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 msk smält smör

Fyllning
1 äggvita
1,5 dl strösocker
mandelspån

Grundsmet: Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner dem och tillsätt sedan mjölk och matfett. Fyll muffinsformar till ca en tredjedel.
Fyllning: Vispa äggvitan hårt och tillsätt sockret lite i taget. Klicka lite marängsmet i varje ogräddad muffins och strö på några mandelspån. Grädda i ugn på 225 grader i 12-15 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s