Maränger med choklad

Ingredienser 

Maränger med choklad

3 äggvitor
2 dl strösocker
2 msk färdig chokladsås

Sätt ugnen på 125 grader.

Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank fast smet. (Det är viktigt att vattenbadet bara sjuder. Om det kokar stelnar äggvitan.) Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock.

Ringla chokladsås över marängsmeten. Rör runt ett varv med en slickepott, men inte mer, för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga. Klicka ut stora skedar av marängmassan på plåtar klädda med bakplåtspapper. Baka dem i mitten av ugnen i 60 min.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s