Dansarens tryffeltårta

Dansarens tryffeltårta

2 msk smör + 1 msk ströbröd till formen

200 gr mörk choklad
150 gr smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
senare ca 2 msk siktad kakao
ev vispgrädde att servera till

Förbered en lite springform ca 20 cm i diameter med löstagbar botten. Smörj formen med lite smör och bröa lätt. Skaka av överflödiga brödsmulor. Värm ugnen till 225 grader.

Smält chokladen i vattenbad och ställ åt sidan. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Rör så lite som möjligt. Rör ner smält smör och smält choklad. Vänd ned vetemjölet och häll smeten i formen. Grädda kakan i 15 minuter och låt den kallna. Lägg upp den på ett fat och sikta över kakao. Servera ev med vispad grädde.

Receptet kommer från boken Sött – Sweet – Dulce av Anna och Fanny Bergenström.

Annonser

One thought on “Dansarens tryffeltårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s