1 januari – Dag 1 på nystarten

På årets första dag gjorde jag något som jag aldrig gjort förut – jag gick på landshövding Kristina Alsérs mottagning på residenset i Växjö tillsammans med två systrar och en svåger.

Ingen av oss hade varit på detta årligen återkommande evenemang tidigare, så när vi fick syn på en dam på väg in vars ben och skor avslöjade att hon var klädd i värendsdräkt tittade vi lite fundersamt på våra jeans, och på varandra, innan vi fortsatte in. Vi gick snällt och hängde av ytterkläderna innan vi ställde oss i kön – som gick till gästboken, visade det sig. Nåväl vi skrev snällt upp oss, gick uppför trappan och hälsade ordentligt på landshövdingeparet som önskade gott nytt år.

Puh, vi kände oss verkligen inte hemma i den miljön.

Men sen var det bara att ställa sig i kön till ostkakan, ta en stor bit och så hitta en sittplats! Och det gjorde vi till slut, men trots att vi var innan det skulle börja fanns det nästa inga platser, så vi fick dela bord med några okända människor.. (Hjälp!)

I alla fall, ostkakan var väldigt god. Och när vi satt där så gick ett välkänt ansikte förbi, höll jag på att skriva, men det var så klart en välkänd människa som gick där (och, visade det sig senare, försvann ut via den privata dörren till landshövdingens bostad): Christer Fuglesang! Så där ja, lite kändisspotting ovanpå ostkakan var inte alls fel 😉

På väg ut var vi tvungna att kika på ”kungarummet”, och äldsta syrran I var dessutom så artig att hon tackade värdparet (i handen igen) för ostkakan och besöket. Jag tyckte det var bättre att bespara dem fler handtryckningar!

På väg ut träffade vi på en släkting, B-M, som även hade varit på biskopens mottagning. Hon tyckte vi borde gå dit också, men vi kändes oss belåtna och hoppade den mottagningen. En sådan aktivitet var alldeles tillräcklig för dagen!

20140101-230331.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s