Kultur och sport på TV på trettondagsafton

Jag rekommenderar <a href=”http://www.svtplay.se/video/1705101/fallingwater-frank-lloyd-wrights-masterverk”>veckans K Special</a> handlar om arkitekten Frank Lloyd Wright och hans hus Fallingwater, som är byggt ovanför ett vattenfall i skogarna i Pennsylvania, USA.

<a href=”http://sv.wikipedia.org/wiki/Frank_Lloyd_Wright”>Frank Lloyd Wright</a> är en av de stora moderna arkitekterna från 1900-talets början. Andra namn man kan tänka på i det sammanhanget är <a href=”http://sv.wikipedia.org/wiki/Ludwig_Mies_van_der_Rohe”>Mies van der Rohe</a> (”less is more”) och <a href=”http://sv.wikipedia.org/wiki/Le_Corbusier”>Le Corbusier</a>

Det fantastiska huset <a href=”http://www.fallingwater.org”>Fallingwater</a&gt; är numera museum. Missa inte bilderna därifrån, huset ligger otroligt läckert precis i vattenfallet!

Annars har jag idag klippt ner julgranen och städat ut julen. Fast jag låter lampor och ljus vara kvar lite till, det har ju varit så vansinnigt gråa och mörka dagar så ljuset från advents- och julbelysningen är välbehövligt.

Har även hunnit med att se bland annat ett avsnitt av Time Team och avslutningen på Tour de Ski, som ju blev en väldig norsk triumf. Men nu blir det andra bullar, det är dags för final i JVM i hockey; Sverige-Finland. Det är alldeles strax nedsläpp.

Granen står så grann i stugan…

20140105-184421.jpg

Slaktad!

20140105-184431.jpg

Och så är livet snart tillbaka i vardagsläge:

20140105-184443.jpg

En eftermiddag i TV-soffan…

20140105-184451.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s