Strömavbrott och paketöppning

Det blev spännande idag på jobbet när hela campus plötsligt blev svart. Strömavbrott! Det blev en pulshöjande och en påminnelse om hur sårbart vårt samhälle är om strömmen går. Och så tyst det blev när all ventilation och alla maskiner stannade.

Dörrar med kortlås, hissar, datorer, webbar, nätverk, telefoner, ja, vi är verkligen beroende av el…. Det inträdde något slags krismode där det gällde att vara kreativ och sätta upp lappar och sprida infon muntligt. Infocenter blev samlingsplatsen där folk från hela universitetet traskade förbi, och stod och hängde en stund för att få senaste uppdateringen.

I ett sånt här läge är det verkligen bra att vara på två orter, eftersom kollegorna där kunde uppdatera diverse webbar med aktuell driftinfo. Kalasbra!

Ett högspänningsledning var det, och det drabbade delar av Teleborg. Cirka 45 minuter tog det innan strömmen var tillbaka. Det var en ”lagom lång” påminnelse om vår sårbarhet, och det leder säkerligen en viss översyn av hur saker funkar. En nyttig lärdom om att man kanske ska tänka på att ha viss ”reservutrustning” på olika ställen om det händer igen.

Nåväl, nog om detta.

Trots att jag i eftermiddag bestämde att inte göra något åt mina paket från comhem, kunde jag inte motstå det när jag väl var hemma. Så nu är ny utrustning för tv, bredband och telefoni installerad! Och allt gick bra!

Telefonen var lite motsträvig till att börja med, och sen är jag inte helt överens med min nya tv-boxar, men det ska väl ordna sig ändå. Men jag vet ju hur jag vill ha mina kanaler, och just nu verkar det inte som jag kanske inte kan fixa det. Men jag har inte resignerat, utan jag kommer att ta nya tag och försöka få till det…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s