Fläskfilé rosé och knäckig rabarberpaj

Dagens blogginlägg får helt enkelt bli två recept, en fläskfilégryta med rosépeppar och en knäckig rabarberpaj. Båda maträtterna gjorde succé, så var så goda att använda recepten!

Fläskfilé rosé

500-600 g fläskfilé
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 stor lök, finhackad
2 dl crème fraiche
1 dl köttbuljong
2 msk chilisås
1/2 msk Worcestersås
1/2 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rosépeppar
hackad persilja

Skär filén i skivor. Bryn i omgångar i smör. Salta och peppra. Ta upp köttet ur stekpannan. Fräs lökhacket i en traktörpanna. Blanda i crème fraiche, köttbuljong, chilisås, Worcestersås, soja och vitlök. Rör om och låt koka några minuter. Lägg ner kött och rosépeppar i såsen. Låt allt bli varmt. Strö hackad persilja över. Servera med pressad potatis och grönsallad.

Det här receptet kommer från Norrmejerier.

Knäckig rabarberpaj

500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 4/5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen

Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 4 2012.

Och här då sällskapet, fördjupade i stickningsdiskussioner:

20140201-215353.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s