Silver-Kalla en gång till! Och ett svenskt rekord. Och supercoolaste killarna.

Idag gjorde hon det igen! Charlotte Kalla krigar sig till en silvermedalj i 10 km klassiskt i OS. Hon besegrar alla norskor, men polska Justyna Kowalczyk var obönhörlig – trots att hon har en fraktur i foten krossade hon allt motstånd.

Två fantastiskt obändiga kvinnor som bara ger totalt allt ända in i kaklet. Vilken otrolig styrka!

Som alltid skriver SVT:s Jonas Karlsson läsvärda krönikor, här är dagens text: Silvret Kallas största seger

Och ikväll har den svenske konståkaren Alexander Majorov från Luleå slagit svenskt rekord i herrarnas korta program. Som förste svensk fick han över 80 poäng, nämligen 83,81. Med det åket är han klar för morgondagens final.

Ikväll spelade också damkronorna mot Ryssland. Det blev förlust med 3-1. Efter att de varit nära kvittera vid 2-1 så slog ryskorna till och slog in pucken i tomt mål med endast någon minut kvar av matchen. På lördag är damkronorna i kvartsfinal mot Finland.

I förmiddags missade coolaste killen med största leendet och längsta dreadsen, Henrik Harlaut, tyvärr pallen i slopestyle. Det blev en sjätteplats i första OS-starten. Här är ett långt reportage från SVT om honom.

Your the illest in the world!

När vi ändå är där, Sven Thorgren är en annan supercool svensk kille som häromdagen blev fyra i slopestyle i snowboard. Han skrev rubriken tidigare i vintras när han protesterade mot att bli presenterad inför en tävling av väldigt lättklädda tjejer: ”Svenska stjärnans ilska efter nakenfilmen”. Vilken kille!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s