Två svenska medaljer på en helt osannolik prispall

Vad härligt, två nya OS-medaljer från längdåkarna idag! Ytterligare ett silver och ett brons. Prispallen för 15 km klassiskt i Sotji idag såg ut så här: 1. Dario Cologna, Schweiz, 2. Johan Olsson, Sverige, 3. Daniel Richardsson, Sverige.

På många sätt är den här prispallen helt osannolik. I alla fall om man hade tippat för en månad sedan, eller, ja, bara för någon vecka sedan.

Dario Cologna skadade vristen allvarligt i november, han opererades och har sedan rehabtränat med hjälp av en kälke. Han missade hela tävlingssäsongen fram till OS.

För några veckor sedan fick Johan Olsson en överbelastning på en muskel mellan revbenen och han fick också lungsäcksinflammation och har inte tävlat på två månader inför OS.

Och så Daniel Richardsson. Han hjälpte i somras en vän som hade fått punktering på E4:an söder om Sundsvall. Då rammades de av en husbil. Vännen dog och Daniel fick flera skador och bland annat slets främre korsbandet i knät av. Det var länge oklart om han överhuvudtaget skulle komma tillbaka skidåkningen.

Och nu idag stod de där alla tre på prispallen, alla som segrare med tanke på den träningsbakgrund de haft den här säsongen. En helt osannolik prispall!

Här kan du läsa vad andra har skrivit om detta idag:
”Brons med smak av bragd”
Bergström: Det känns som dubbla OS-guld
Vägen från tragedin – till ett brons i Sotji-OS
Två svenska medaljer på 15 km klassiskt
Richardsson: Det rann över nästan
Esk: Richardsson fick mig att jubla på jobbet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s