Vilken helg, OS-guld idag också! Vilket fantastiskt längdlandslag!

Ja, då har de gjort det igen, stafettlaget – tagit guld i stafett! Herrarna lyckades försvara sitt guld från OS i Vancouver på ett alldeles fenomenalt sätt!

Först ut var Lars Nelson som körde sin första landslagsstafett någonsin som startman i OS. Och det började inte så bra. Bara några minuter in i loppet trampade den ryske startmannen Japarov på Lars skidor, och ena skidan ramlade av. Han fick stanna och ta på den igen, och när han kom igång igen var han sist. Ohjälpligt sist. Turligt nog hade loppet inte riktigt kommit igång och farten var låg, så han var snart ikapp igen. Inför första växlingen låg Lars i en tätklungan tillsammans med Finland med Frankrike strax bakom.

På andra sträckan körde Daniel Richardsson. Han körde snabbt men kontrollerat, och fransmannen fick släppa helt. In till andra växlingen höll fortfarande Finland och Sverige ihop.

Tredje sträckans var Johan Olssons. Han fortsatte köra bra, och finnen fick släppa efter några kilometer. Det blev stora avstånd till lagen bakom, men där hade ryske Legkov vaknat, och han körde som en furie. Han stormade fram som en rysk björn, sa kommentatorerna. Och det såg livsfarligt ut! Vid sista växlingen var ryssarna bara 14 sekunder bakom Sverige.

Och som avslutningsman hade vi då Marcus Hellner. Och han var taggad. Han körde på i fullt ös och ryske Vylegsjanin hade inte samma frenesi som Legkov, så han började tappa sekunder. Och toppen av sista backen, i ensam majestät, fick Hellner en svensk flagga som han defilerade i mål med. Flaggutdelare var Anders Södergren, som för dagen hade petats ur stafettlaget. Men ändå stod han där vid sidan av spåren och hejade och stödde sina lagkamrater.

En helt fantastisk laginsats idag också!

Överallt i media och i sociala medier flödar berömmet och grattishälsningarna till alla åkare, men också inte minst till det svenska vallateamet som just nu har hittat ”hemligheten” med den ryska snön, det ryska vädret och de svenska åkarnas olika behov och önskemål.

Svenska Olympiska Kommittén, SOK, har satt målet att Sverige ska ta elva medaljer under OS. Och nu har Sverige tagit nio medaljer. Nej, förlåt, det var fel, längdlandslaget har tagit nio medaljer.

Och för längdåkarna återstår fyra lopp: sprintstafett för damer och herrar på tisdag och till helgen blir det masstart tre mil i fri stil för damer och masstart fem mil i fri stil för herrar. Om man tänker på vilken form alla svenska åkare verkar vara i och vilka fantastiska skidor vallateamet har fixat hittills, så kan man se fram mot detta med viss tillförsikt…

Idag har dessutom båda curlinglagen, herrarna och damerna, blivit klara för semifinaler. Härligt!

Och på tal om curling, där fick jag plötsligt en ”jag mötte Lassie”-upplevelse:
Jag ser damerna spela och inser plötsligt att jag känner igen Maria Prytz i curlinglaget väldigt mycket. Mer än från bara tv. Googlar på henne. På LinkedIn får jag bekräftelsen: hon pluggade året över mig på Informations- och PR-programmet på dåvarande Mitthögskolan! Heja Maria!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s