Vilket fantastiskt svenskt längdåkningslandlag!

Jaa, jag vet inte vad man ska säga. Idag har både dam- och herrlaget i sprintstafett tagit OS-brons i Sotji. Nu har längdlandslaget ensamma uppfyllt SOK:s målsättning att Sverige skulle ta elva medaljer i detta OS!

Damernas medalj var oväntad. Det blev till slut Ida Ingemarsson och Sandra Nilsson som åkte för Sverige. Charlotte Kalla avstod stafetten till förmån för lördagens tremilslopp.

Ida och Sandra var inte medaljkandidater idag. Och när sista sträckan startade gick Stina ut på fjärde plats, med en Kowalczyk för Polen på femte plats. Alla väntade sig att Kowalczyk skulle köra ikapp och förbi. Men istället började Stina knapra in på tyska Hermann på tredje plats. I sista backen gled Stina ikapp och på upploppet var hon starkast och spurtade in på bronsplats.

Deras brons var en stor överraskning!

En stund senare var det dags för herrarna. Teodor Pettersson och Emil Jönsson. De var absolut en av medaljfavoriterna. Men Emil orkade inte på sin sista sträcka och i sista växlingen låg Sverige femma. Teodor behövde göra ett bragdlopp för att nå pallen.

In mot upploppet låg Teodor fyra, långt efter de tre ledande lagen. Finlands Jauhojärvi och tyske Tscharnke körde ihop, och Tscharnke föll på upploppet. Finland och Ryssland drog ifrån. Och plötsligt hade Teodor chansen att spurta förbi och ta brons. Och det gjorde han!

Som radiosportens kommentator sa:

Det gäller att stå på benen, och gör man inte det får Emil Jönsson en bronsplakett!

Mitt blogginlägg om Emil Jönssons OS-brons på sprinten tidigare i veckan.
Steven Bradburys osannolika OS-guld i shorttrack 2002.

Dessutom slog Tre Kronor i förmiddags Slovenien med 5-0 och är klara för semifinal i ishockeyturneringen. Semifinalen spelas på fredag och motståndare blir Finland, som slog Ryssland i sin kvartsfinal.

Damlaget i curling, lag Sigfridsson, gick också till final idag. Medalj nummer tolv är alltså redan säkrad för Sverige! Finalen avgörs imorgon torsdag.

Läs gärna också inlägget från SVT Sport: Sveriges medaljregn bäst någonsin i ett OS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s