”Bara” ett silver idag…

Damlaget i curling spelade match om guldet idag mot Kanada. Tyvärr förlorade svenskorna, så det blev ännu ett silver som lades till Sveriges medaljsamling i OS, så nu har vi tolv medaljer.

Idag var det också skicross för herrar, med svenska medaljhopp. Men tyvärr blev det inga svenskar till finalloppet.

Och damkronorna mötte Schweiz i en match om bronset. Och trots en ledning för Sverige med 2-0 kom Schweiz igen och vände matchen till 4-2. I slutminuten kunde Sverige gör ett mål till, så slutställningen blev 4-2 till Schweiz.

Inför OS dröjde det länge innan damkronorna fick ett okej från IOK på att delta. Och när de väl var på plats spelade de alltså om en medalj.

Mikael Renberg, SVT: ”Tack tjejer! Kan inte fatta att SOK höll på att räkna bort er från OS.” Renberg: ”Sverige gav bort pucken”

Wennerholms blogg, Aftonbladet: Bronset blev till sand

Damkronorna laddade på ett alldeles speciellt sätt inför dagens bronsmatch. Damkronorna laddar med SVT-krönika, enligt den twittrande assisterande förbundskaptenen Leif Boork:

”SVT:s Jonas Karlssons krönika om Damkronorna är en kuslig exakt beskrivning av vår situation just nu. Borde läsas av alla berörda.”

Här kan du läsa Jonas Karlssons krönika från i måndags.

Men damishockeyn är absolut inte jämställd. Här intervjuas målvakten Valentina Lizana Wallner: Succémålvakten: Måste kunna käka mat (Aftonbladet). Och fler svenska spelare är tveksamma till en fortsättning: Damkronor kan drabbas av massavhopp

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s