Gårdagens stora segrare – och laddning inför världscupshoppningen #blogg100 #ghs2014

I eftermiddag avgörs den sista världscupdeltävlingen innan finalen i Lyon i april. Det är 37 startande och förutom seger i deltävlingen är det kamp om att bli en av de 18 som ska representera Västeuropa i finalen.

Min förhoppning är att kunna göra ett kort blogginlägg om dagens tävling, men samtidigt är det knökfullt med folk i Scandinavium och jag har så mycket tid på mig för att ta mig till mitt tåg som kommer att ha dåligt nät när vi rullar genom skogen. Så därför publicerar jag detta inlägg nu, och hoppas få till ett till ikväll. Det vore ju synd att få problem med #blogg100-utmaningen redan andra dagen…

Nåväl, deltävlingen i Göteborg ingår i den västeuropeiska ligan inåt det gäller världscupen. I år är Göteborg den sista deltävlingen innan det blir dags för världscupfinal i franska Lyon i april.

Från den västeuropeiska ligan är alltså de 18 bästa inkvalade till finalen i Lyon. Dit kvalar också ekipage från de övriga ligorna i världen, numera finns det världscupdeltävlingar över hela världen i en mängd olika ligor. Sen är det väldigt varierande hur många ekipage det kommer från respektive liga.

Förra året gick världscupfinalen i både hoppning och dressyr i Göteborg, och då hade vi hela fyra svenska ekipage inkvalade i hoppning och tre i dressyr. I år har inget svenskt hoppekipage kvalat in till finalen. För dressyren återstår ytterligare en deltävling innan det är dags för final i Lyon.

Igår kväll avgjordes Grand Prix-hoppningen Gothenburg Trophy och det blev en härlig svenskkväll då tre av sex ekipage i omhoppningen var svenska.

Som enda dubbelkolla vann till slut Emma Emanuelsson och Titan klassen. Tvåa blev sydafrikanen Oliver Lazarus, som för övrigt är gift med en tjej från småländska Tingsryd, med hästen Catan 13 och trea kom Peder Fredricson på H&M Sibon. Dessutom blev Douglas Lindelöw på Talina femma.

Här är några bilder från Emmas ritt i omhoppningen:

20140302-094604.jpg

20140302-094614.jpg20140302-094622.jpg

Och så då prisutdelningen:

20140302-094629.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s