Tankar efter ”Ryttareliten” del 3 #blogg100

Ikväll sändes tredje delen av Ryttareliten på bästa sändningstid på SVT. De två första avsnitten har båda skapat debatt. Och den lär säkert fortsätta.

Jag kan tycka att det var bra att få en annan bild av Daniel Zetterman. I förra programmet skällde han på sin hästskötare, men i detta gråter han när han efter stor vånda säljer sin häst Glory Days.

Sen finns det nu en stor diskussion om hur SVT och Strix har vinklat programmet, att det är med glamour än vardagsslit, och att huvudpersonerna på olika sätt har haft det ”enklare” att nå toppen (pengar, hästfamilj etc) och att man borde haft med någon som har en mer ridskolebakgrund.

Jaa, vad ska jag säga? Jag är lite kluven. Jo, det är ganska mycket glamour, men är det inte det som lockar folk att titta? Jag vet inte om ett program om vardagsslitet på till exempel en ridskola skulle lyckas placera sig på bästa sändningstid på SVT 1. Hm…

Här är i alla fall länkar till några artiklar skrivna inför kvällens program:

 • Nina Lekander kritiserar tv-programmet Ryttareliten: SVT bekräftar fördomar om ridsporten. Till artikeln hört ett lååångt kommentarsfält, missa inte att läsa det också. (SVT Debatt)
 • ”All sport på hög nivå är välbetald” (Tidningen Ridsport)
 • Daniel om Ryttareliten (Tidningen Ridsport)
 • ”Det kommer alltid finnas folk med åsikter” (Hippson)
 • Sedan finns ju då programmets motpol på SVT Play: Ryttareliten: Stallet där fokus ligger på hästskötarna.

  Det finns också en annan serie som går nu på SVT, Ponnyakuten. I den får unga ponnyryttare hjälp med sina (eller ridskolans) ponnyer.

  Förhandstitten inför nästa avsnitt av Ryttareliten avslöjade mer tårar – när Lisen Bratt Fredricson säljer OS-hästen Matrix. ;

  Annonser

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  w

  Ansluter till %s