Hållbar inspiration till frukost #blogg100 #växjö

Imorse var jag på en frukostträff med nätverket Expansiva Växjö. Temat var hållbart företagande och det var flera intressanta företagare som berättade om sitt arbete med hållbart företagande.

Företaget Fresh samarbetar sedan 15 år med Samhall och i höstas startade de ett samarbete med nyanlända som får möjlighet till jobb och en första viktig referens.

På plats fanns även en representant för tidningen Faktum som sedan ett år finns i Växjö med för närvarande åtta säljare.

Creon Promotion som berättade om hur de arbetar med att vara en ansvarstagande köpare av olika promotionprodukter.

Huvudtalare var Björn Söderberg som vill få fler att bidra till ett hållbart samhälle. Som 19-åring åkte han så långt från Växjö som möjligt – till Nepal.
Där skulle han vara volontär, men han blev istället entreprenör och kom att bo där i 13 år.

Det började med återvinning av papper från det växande sopberget i floden mitt i Katmandu, och det har sedan blivit bland annat pelletstillverkning, städ- och it-företag.

Genom att till exempel hyra in en lärare för att lära de anställda läsa eller skapa stipendier som ger anställda möjlighet till en universitetsutbildning bidrar han och hans företag till ett hållbarare samhälle i Nepal.

Men det inte lätt. Nepal är ett av världens mest korrupta länder, och efter att ha råkat ut för olika typer av korruption berättade han att hans nuvarande strategi är att flyga under radarn, att hålla sig och sina företag så osynliga som möjligt.

För Björn är lönsamhet viktigt. Det gäller att se affärsmöjligheter och tjäna pengar på att göra något bra. Som avslutning uppmanade han oss att strunta i för mycket funderande, utredande och pappersarbete utan bara börja göra något – redan idag.

Det var en bra och mycket inspirerande träff. Och vi gick nog alla därifrån med en önskan att göra något. Så nu är bara frågan vad… Köpa tidningen Faktum oftare…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s