Första delen av årets världscupfinal avklarad #blogg100

Dagens vinnare blev Pius Schwitzer med Quidam de Vivier, Schwiez. Tvåa var Patrice Delaveau med Lacrimoso, Frankrike, och trea Ludger Beerbaum med Chaman, Tyskland.

Malin Baryard-Johnsson med H&M Tornesch är Sveriges enda ekipage i hoppfinalen. Tyvärr rev de ett hinder på slutet och den sammanlagda tiden för ekipaget blev 72.66 sekunder. Det blev till slut en 26:e plats. Lite för långsam ritt tyvärr, men Tornesch hoppade fint.

Hur rids då finalen?

Jo, allt som allt deltar 40 ekipage från 20 länder. De har under vintern ridit världscupdeltävlingar i olika ligor i alla världsdelar. Sverige tillhör den Västeuropeiska ligan. Världscupfinalen rids i tre deltävlingar, och den här gången går finalen i Lyon, Frankrike.

Idag har finalen startat med en tidshoppning där nedslag omvandlades till tid, ett nedslag = fyra sekunders tillägg. Hinderhöjd max 150 cm.

I morgon, i den andra deltävlingen, blir det som en vanlig Grand Prix, en grundomgång med en omhoppning. Hinderhöjd max 160 cm.

Efter första och andra deltävlingarna räknas ryttarnas placeringar om till felpoäng, som man har med sig under hela finalen. Och såklart är det ryttaren med minst antal fel som vinner.

På måndag avslutas världscupfinalen med att de bästa 30 rider en omgång, därefter rider de 20 bästa ytterligare en omgång. Nu startar man i omvänd startordning, det vill säga den med minst fel startar sist. Skulle det vara några som leder på lika poäng efter detta blir det en omhoppning om segern. Även här är hinderhöjden max 160 cm.

Här finns en ännu närmare genomgång av hur tävlingen går till.

Här en bild på förra årets världscupvinnare Beezie Madden, USA, och Simon. Då gick finalen i Göteborg.

20140418-215756.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s