Del två av världscupfinalen #blogg100

Ikväll var det då dags för del två av världscupfinalen i hoppning. Malin Baryard-Johnsson med Tornesch startade som nummer 13 av 38 startande. De fick tyvärr fyra fel idag också och de slutade tyvärr inte bättre än på 27:e plats. Och de ju nu borta från slutstriden på måndag. Elände…

Hela 21 ekipage blev felfria ikväll – alldeles för många för en världscupfinal. Ryktet säger att barnbyggaren hade lagt upp hindren högre, men att bandomaren sänkte (en del) hinder inför att klassen skulle starta. En annan förklaring säger att det nya regler och att hinder inte får höjas högre än vad klassen sägs vara på pappret (160 cm i det här fallet). Man säger även att maxtiden är för snällt satt – tiden är ju också en svårighet att ta med i beräkningen.

Vann gjorde Kent Farrington med Voyeur, USA, tvåa blev Steve Guerdat med Nino des Buissonnets, Schweiz, och trea blev fjolårets finalvinnare Beezie Madden på Simon, USA.

I den sammanlagda ställningen inför måndagens avgörande final ligger två på 0 fel och delad ledning, Steve Guerdat, Schweiz, och Patrice Delaveau, Frankrike.

Tyvärr hade jag inte sinnesnärvaro nog att fota tv:n när man visade det sammanlagda resultatet, och än så länge har jag inte hittat det på webben, men eftersom jag vill få ut det här inlägget, så kör jag ut det nu, utan att ha hela listan klar…

I alla fall vet vi att det är de 30 bästa som får tävla i sista deltävlingen på måndag, och vi vet att Malin ligger sammanlagd 26:a med hela 23 felpoäng. Det är inte ovanligt att ryttare med över 20 fel avstår från start, eftersom de inte har någon chans på de bästa placeringarna. Än så länge har inte Malin bestämt hur hon gör. Om hon inte rider sista delen av världscupfinalen finns det en Grand Prix-klass imorgon igen, och i så fall rider hon den.

Idag började även världscupfinalen i dressyr. Som enda svenska ekipage blev Tinne Vilhelmsson-Silfvén och Don Aurelio fyra idag med 75,086 procent.

Vann gjorde brittiskan Charlotte Dujardin på Valegro med fantastiska världsrekordpoängen 87,129 procent! Tvåa blev tyskan Helen Langehaneberg med Damon Hill och trea holländske Edvard Gal med Undercover.

18 ekipage från 11 länder startar i världscupfinalen i dressyr, som rids i två deltävlingar.

Idag var det en Grand Prix-klass, och den avslutande klassen Grand Prix Kür går imorgon. Alla deltagare deltagare går vidare till küren, där de startar om på noll poäng.

Kür innebär att det är ett valfritt program som rids till musik. Ryttaren bestämmer i vilken ordning ett specificerat antal rörelser görs och till vilken musik ekipaget rider. Och küren, och därmed hela värdscupfinalen, avgörs imorgon söndag.

Här kommer några bilder från hoppningen. Först vinnaren Kent Farrington:

20140419-230111.jpg

Tvåan Steve Guerdat:

20140419-230157.jpg

Trean Beezie Madden:

20140419-230124.jpg

Annonser

One thought on “Del två av världscupfinalen #blogg100

  1. Aha! Jag hittade någon som var smartare än jag! International showjumpers la upp den här bilden med det sammanlagda resultatet inför måndag. Sex ryttare inom fyra fel – det blir en spännande avslutning… /Annika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s