Fortsättning på #omhoppningsgate #svtsport #blogg100

Igår strulade SVT till det för sig när de bröt tv-sändningen från Europa-finalen i hoppning i Göteborg mitt under den avgörande omhoppningen där tre svenskar deltog.

Man kan väl säga att det beslutet inte togs emot särskilt väl av tittarna.

Det blev storm i sociala medier och under gårdagskvällen bildades Facebookgruppen Vi som protesterar mot hur SVT behandlar ridsporten som nu har runt 13.000 medlemmar. 

Sent igår kväll och idag har tv-sporten bett om ursäkt via stora ridsportkanaler som Svenska ridsportförbundet, tidningarna Ridsport och Hippson och via tävlingsarrangören Göteborg Horse Show. Det har varit artiklar om detta i kvällspress och dagspress, och lokalradiostationer har också plockat upp det.

Den första ursäkten jag såg tidigt igår kväll var ganska sval. Nu hittar jag inte riktigt det, men en Per Andersson från SVT uttalade sig då med ungefär de ord som finns i den här tweeten från SVT sport från igår kväll:

”@SVTSport: Vi ber om ursäkt för det abrupta slutet av VC-sändningen. Otroligt olyckligt, men vi gjorde allt för att hitta en lösning.”

Senare under kvällen och idag har ursäkterna blivit mer utvecklade, och de har verkligen blivit riktiga ursäkter. Per Yng, ansvarig utgivare för SVT sport, sa för en timme sen till tidningen Ridsport:

– Vi upptäckte för sent att tävlingen skulle dra ut på tiden, och när vi märkte det fick vi nej från programkontrollen att dra över sändningen. Vi gjorde fel, vi skulle upptäckt det mycket tidigare och överklagat till programkontrollen. Vi kan bara be om ursäkt, säger han till Ridsport.”

Ja, ungefär så verkar statusen i det här ärendet vara nu. Vi får väl se om det händer mer saker…

Vad gäller rubriken är jag ganska nöjd med #omhoppningsgate som dök upp när jag satt på bussen på väg hem…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s