Smaskig smulpaj med banan och choklad


8-10 bitar

Cirka 5 mogna bananer

100 gr hackad mörk choklad

1dl kaffelikör

 

Smuldeg

2 dl havregryn

1 dl farinsocker

1 dl vetemjöl

125 gr rumsvarmt smör

1 dl hackade hasselnötter

1 tsk vaniljsocker

 

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform. Skiva bananerna. Blanda med choklad och likör och fördela i formen. Smula ihop ingredienserna till smuldegen och strö ut den jämnt över bananerna. Grädda i cirka 30 minuter. Servera med glass eller grädde.

Receptet kommer från systrarna Eisenmans bok Sommarens söta.

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Smaskig smulpaj med banan och choklad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s