Semifinal, semifinal… #blogg100 #vaxjolakers

Det var ännu en hjärtklappningsframkallande match ikväll. Sjätte matchen i en bäst av fyra-serie. Växjö Lakers ledde med 3-2 i matcher, så Örebro var piskade att vinna för att ta kvartsfinalen till en sjunde och avgörande match.

Det var jämnt. Lagen följdes åt målmässigt, även om Växjö genomgående var det bättre laget men man hade inte riktigt rätt fokus i avgörande lägen.

Örebro tog ledningen, trots stark växjöpress i första perioden. Växjö kvitterade. Växjö tog ledningen, Örebro kvitterade. Med två minuter kvar i tredje perioden tog Örebro ledningen igen. Växjö tog ut målvakten och satte full press, med 20 sekunder kvar tog man time out. Och med 14 sekunder kvar av matchen kvitterade Växjö genom Lajunen!

Så blev det då förlängning. Två minuter in i den sätter kapten Kallio det vinnande målet! För andra gången någonsin är Växjö i slutspel och för andra gången någonsin går man till semifinal!

Vem motståndarna blir återstår att se. Kvartsfinalen mellan Frölunda och Luleå har gått till en sjunde och avgörande match, som spelas imorgon. Linköping blev också klara ikväll och Skellefteå är klara sedan länge.

Örebro med 14 sekunder kvar av matchen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s