Mycket står på spel ikväll…  #vaxjolakers #worldcuplasvegas #hejadouglas #blogg100

Ja, ikväll händer det!

Klockan 18.30 börjar det med fjärde finalmatchen mellan Växjö Lakers och Skellefteå i Vida Arena. (Fast det tjuvstartar redan från 15.30 med grejer på stan och så en orange fan walk från Stortorget upp till Arenastaden.)

Nästa stora begivenhet är världscupfinalen i hoppning som ikväll avgörs i den tredje och sista finalomgången. Se det på SVT 24 från kl 21.

Den stora frågan är väl om hockeyn är färdig då?!? Den bör vara det – men efter att varit på en match som gick en bit in i den sjätte perioden då jag var hemma ungefär två timmar senare än vad jag hade trott jag skulle vara – ja, då vet man aldrig…

Vilka är då förutsättningarna? 

Jo, i hockeyn leder Växjö med 2-1 i matcher, och det är först till fyra vinster som gäller för att vinna SM-guld. Vinner Växjö har man matchboll, vinner Skellefteå är det lika och helt ovisst igen. I vilket fall vet vi att det blir match igen på tisdag i Skellefteå. Frågan är om detta är säsongens sista match i Vida, eller om det blir en till på torsdag?!?

I hoppningen har vi tre ekipage inom ett (1!) fel inför kvällens avslutande omgång. De är hela elva ryttare inom två nedslag, så det är verkligen så att minsta rivning eller tidsfel kommer att vara väldigt avgörande.

Kvällens tävling avgörs i två grundomgångar och sen kan det avslutas med en omhoppning. Till den första rundan ikväll är de 30 bästa inkvalade, men i andra rundan får endast de 20 bästa rida.

Sveriges ende representant i hoppningen är Douglas Lindelöw med Casello. Efter de två inledande klasserna ligger de på en tolfte plats med tio poäng. Det finns chans till avancemang för Douglas i hans första världscupfinal!

Ett par inspirationsbilder inför hockeyn:   

Ställningen i världscupfinalen inför kvällens avgörande hoppningar:   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s