Ingen vidare start på årets Nations cup #blogg100

Idag var det dags för Sveriges första start för årets nationshoppningsserie i Europas division 1. Frankrike, Belgien, Irland, Italien och Sverige gick för poäng i Lummen. Och det gick inte alls så bra för svenskarna.

Laget bestod av Douglas Lindelöw/Udermus, Peder Fredricson/Flip´s Little Sparrow, Angelie von Essen/Jordan II och Helena Persson/Bonzai H.

Första omgången gick hyfsat, alla hade en rivning utom Peder som var nolla. Men i andra rundan sprack det. Douglas fick 16 fel, Peder 12, Angelie 8 och så var det Helenas tur att rida felfritt. Det innebar sammanlagt 28 fel för Sverige (man räknar bort sämsta resultatet i varje omgång).   

Generellt sett så var det många som hade fler fel i andra omgången jämfört med den första. Frankrike är ett sånt exempel. I första omgången hade alla fyra fransmännen noll fel, men i andra lyckades de få med sig 8 + 8 + 12 fel och så en nolla. En riktigt scenförändring för dem.

Vann gjorde till slut Italien före Belgien och Stobritannien. Sverige slutade sjua, men det var i alla fall Irland, ett av de poängjagande lagen som vi had bakom oss.

Sammantaget är det tio länder som ingår i Europas division ett, och sju av dem kommer att gå till världsfinalen i Barcelona i slutet på september. 

Här kommer dagens resultat, och så den aktuella poängställningen (men det var första deltävlingen så…):  

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s