Två veckor sedan guldet… #tbt #blogg100 #vaxjolakers 

Jo, men det är ju faktiskt två veckor sedan idag, två veckor sedan Växjö Lakers bröt mönstret i finalserien mot Skellefteå. De bröt mönstret och vann på hemmaplan trots att Skellefteå som bortalag gjorde första målet.

Åh, det går inte att beskriva vilken stämning det var i Vida arena, alldeles särskilt efter det att Lakers reducerat Skellefteås 2-0-ledning. För att inte tala om hur det blev efter kvitteringen!!! Då fanns det inte länge några sittplatser i atena utan alla stod upp och stöttade laget på ett grymt sätt resten av matchen.

Och så i andra förlängningsperioden kom då segermålet. Rosén passade, Kiiskinen sköt, pucken gick in och Kiiskinen slängde handskar och klubba och bara, bara hoppade av glädje och åkte ner i sarghörnen framför klacken. Själv säger han att han inte minns något efter det att pucken gick i mål…

Inte nog med dramaturgin i att vända ett tvåmålsunderläge, nog var det så att målet kom när motståndarnas målvakt så lämpligt stod på kortsidan framför hemmaklacken, Lakers Lakejer. Det var ju helt galet! Här är några höjdpunker från sjätte och sista finalmatchen.

Idag kom också det ganska väntade beskedet att Tomi Kallio slutar spela hockey i Sverige och flyttar hem till Finland. Massor av välförtjänta hyllningar till honom i både nya och gamla medier. Här är till exempel en härlig bild från Lakers instagramkonto ikväll:  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s